MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Smażona ryba – w szczególności karp – to danie wyjątkowo...
fot. weyo/123RF

Kto nie powinien jeść ryb? Przeciwskazaniem do ich spożycia jest nie tylko alergia na ryby. Uważać muszą osoby z dną moczanową i migrenowcy

Ryba smażona

Smażona ryba – w szczególności karp – to danie wyjątkowo tłuste, które mocno obciąża żołądek i może zawierać małe ości. Dlatego należy je podawać bardzo ostrożnie dzieciom i osobom starszym. Nie jest to potrawa polecana dla osób, które ze względu na swoje przebyte choroby lub zabiegi operacyjne powinny stosować dietę lekkostrawną.

Smażonej ryby powinny także unikać osoby cierpiące na przewlekłe schorzenia wątroby, z wysokim poziomem cholesterolu i/lub hipertrójglicerydemią, refluksem żołądkowo-przełykowym, zaburzenia jelitowe, w tym zespół jelita drażliwego i choroba uchyłkową jelit.

Zobacz również

Opolszczyzna jest kobietą! Nasze panie spotkały się na Forum Kobiecości

NOWE
Opolszczyzna jest kobietą! Nasze panie spotkały się na Forum Kobiecości

Łóżka dla rodziców stanęły na skierniewickim oddziale pediatrycznym

NOWE
Łóżka dla rodziców stanęły na skierniewickim oddziale pediatrycznym

Polecamy

Awaria Banku Millenium, PKO BP i BLIK – raporty spływają do sieci

PILNE
Awaria Banku Millenium, PKO BP i BLIK – raporty spływają do sieci

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą

Dzień Dziecka w górach? Tu musisz wybrać się z pociechą